onsdag 7 april 2010

Sopor och mopedstöld

Ja gott folk. Uppdateringen på bloggen lämnar ett och annat till fantasin numer. Anledningen är väl att vi mer eller mindre gör samma saker här i stan. Det gör ju att det inte finns så mycket spännande att berätta - även om det inte på något sätt är tråkigt här.

Men, låt se. Vad har hänt sedan sist?

Glada nyheter:
Victor och Gizelles gamla klasskompisar med vänner kom på besök och under en veckas tid var vi 12 personer som bodde i huset. Då och då känns det som om man vore med i Big Brother.

Och när nytt folk kommer på besök får man självklart aggera guide och visa dem runt. Var man ska äta, var man inte ska äta. Vad som är billigt och vad som är dyrt - men kanske värt pengarna. Vilken strand som är bäst och var ölen är kallast.

Man är helt enkelt ganska hemma här i stan.

Tråkiga nyheter:
Kalles moppe blev stulen utanför vårt hus en natt för ungefär en vecka sedan. Dessvärre tackvare att någon glömde låsa grinden. De gick in någon gång sent på natten och stal Kalles moppe och Arons hyrda. De var även på en till hyrd moppe så låset pajade. Den sistnämda fick de dock inte med sig. Min och Victors, lite billigare, mopeder var dock orörda.

Även om många av invånarna i stan/landet är fattiga - är de i nio fall av tio jättetrevliga och hjälpsamma. Men som överallt annars finns det rötägg.

Som vi har skrivit förut så finns det ju inga sopstationer eller liknande här. Folk samlar ihop sopor på tomten och eldar sedan upp dem. Dock så kan man sälja pantburkar och flaskor till små människor med vagnar med tutor på.
Och för att hjälpa våra kära khmergrannar med ekonomin så har de självklart tillgång till de pantburkar och flaskor som vi slänger på vår tomt. De kommer med jämna mellanrum och ställer sig utanför grinden tills vi sett dem och sagt att de får gå in.
Då springer hela familjen in och går igenom påse efter påse och samlar pant och skriker "SÄÄNK YOU!!" innan de går ut genom grinden igen.

Kalles hund Debbie har även sin bästa lekkamrat hos våra grannar. En något yngre hundvalp med energi som en duracel-kanin. Och när vi går ut för att hämta in Debbie när vi ska lämna huset för kvällen hjälper de till att ta in henne och skriker: "BEBBI BEBBI!".
Snälla grannar har vi.

Det var allt för nu. Pussar och kramar

Swimmingpoolbad på Sokha Hotel.
Hela familjen Mossberg ute i Sihanoukville. Buckets för hela slanten.
Sopor? Fisk? Vem vet?
Källsortering i Kambodja.

2 kommentarer:

  1. Hej vära kära barn och vänner
    Trist med mopederna - gör polisen något, och hade ni någon försäkring (finns det i Kambodja föresten)?
    Är det fler som har åkt iväg nu eller har ni fortfarande fullt hus?
    Här hemma börjar det bli vår på allvar, det är mycket skönt efter denna lååånga vinter.
    Många pussar o kramar från oss

    SvaraRadera
  2. Hej mina käraföräldrar!
    Finns ingenting som heter försäkring här. Och nej, polisen gör ingenting. Kanske att de försöker om de får tillräckligt mycket pengar. Men chansen att de kommer att hitta den är så liten att det inte är värt det.

    Nu är det bara jag, kalle, pernilla, victor och gizelle i huset.

    Så skönt med lite vår. Kan tänka mig att det behövs lite vår där hemma nu.

    Puss och kram

    SvaraRadera